Laad je telefoon op… met een plant

De toekomst en het hedendaagse leven verweven zich steeds meer met elkaar, vooral als het gaat om de snelle ontwikkeling in de mobiele telefonie, alsook de alternatieve energiewereld. Deze twee werelden hebben elkaar gevonden in de vorm van een energiegenererende plant waarmee je je mobieltje op kan laden.

Energieopwekkende bomen en planten

plant-mobiel-opladenDeze bomen en planten waarmee energie kan worden opgewekt is een uitvinding van het bedrijf Plant-e. De werking van deze techniek is dat wanneer een plant groeit er door fotosynthese organisch materiaal wordt aangemaakt. Dit wordt gebruikt voor de groei, maar het materiaal wat niet gebruikt wordt door de plant wordt door de wortels afgescheiden. Zie het als het energieoverschot van de plant. In dit proces worden electronen afgegeven, en deze elctronen worden dan door middel van het systeem omgezet in direct bruikbare energie voor electronica.

Zaandam eerste in Nederland groene oplaadpunten

Het Rijk heeft voor een gebied in Zaandam waar nieuw leven wordt ingeblazen, het Hembrugterrein, deze planten aangeschaft. Dit sluit goed aan bij de wens voor echte groene energie, en de planten zullen hier dus worden gebruikt voor verlichting en mobiele oplaadpunten. Wat ons betreft een echte innovatie, en we zijn benieuwd hoe dit zich gaat ontwikkelen. De eerste berichten zeggen in ieder geval al dat wanneer een huishouden alleen deze energie wil gebruiken, dat 100 vierkante meter van dit systeem ruim voldoende zal zijn.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *