Alleen laptop verslaat mobiele telefoon als meest onvervangbaar

Er is weer eens iets onderzocht: Wat is het meest onvervangbaar wanneer er bijvoorbeeld brand uitbreekt, en je zou maar één ding mee kunnen nemen? Jongeren zijn het erover eens, de meesten zien de laptop als het meest waardevolle, daarna komt hun GSM.

Van deze groep geeft maar liefst 75% te kennen dat zij hun draagbare computer zouden redden. Maar de mobiele telefoon neemt een prominente 2e plek in beslag, aldus een goede tweederde van de jongeren. Het valt op dat ouderen niet zoveel waarde hechten aan dit soort materialistische artikelen – zij gaan meer voor dingen die een emotionele waarde hebben. Bijvoorbeeld foto’s van familie of van vroeger.

Brandend GSM toestel

Tweederde van de jongeren zal voorkomen dat hun GSM dit overkomt bij brand.

Op zich is dit een logische onwikkeling, en het is eigenlijk helemaal niet zo materialistisch als het op het eerste gezicht lijkt: Jongeren zijn meer van het digitale, en zullen hun belangrijke bestanden en dus ook foto’s waar hen een emotionele band mee hebben op hun laptop of GSM hebben staan. Voor de jongere generatie worden dit soort electronica producten veel meer gebruikt als ‘kast’ voor persoonlijke dingen, en niet alleen een product voor alleen praktische toepassingen zoals bellen of internetten. Waar ouderen juist het tastbare meer gebruiken, zoals de ouderwetse fotoboeken.

Terug naar de top twee artikelen, een laptop en een telefoon: Toevallig zijn dit ook twee artikelen die vaak gratis verkrijgbaar zijn als je een GSM abonnement afsluit. Dus ben jij ook zo iemand die een laptop èn een telefoon erg belangrijk vindt, neem dan een kijkje in deze lijst met aanbiedingen waar naast een gratis GSM ook in sommige gevallen een gratis laptop wordt weggegeven.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *