Simyo voor de zesde keer op rij uitgeroepen tot beste sim only provider

Gemiddeld twee maal per jaar voert het consumentenpanel van de Consumentenbond een test uit bij alle mobiele- en sim only providers die in Nederland actief zijn. Recentelijk (december 2015) is dat voor het laatst uitgevoerd door de Consumentenbond, en provider Simyo komt voor de zesde keer op rij als beste provider uit de bus. Een zeer indrukwekkende prestatie. De top drie in de ‘Mobiele Monitor’ bestaat verder uit Youfone en KPN. Opvallend is dus dat de drie beste provider in Nederland allen opereren via het netwerk van KPN. Youfone en Simyo zijn namelijk een virtuele sim only provider, wat wil zeggen dat zij geen eigen netwerk hebben maar opereren op een netwerk van iemand anders. Hoe komt het dat Simyo de beste provider is geworden? En wat zijn eigenlijk de criteria? In dit artikel proberen wij daar meer inzicht in te geven.

Beste Mobiele Provider-test

mobieletelefoonsDe Mobiele ProviderMonitor, het consumentenpanel van de Consumentenbond, bestaat uit maar liefst 5500 leden. Elk lid van het panel beoordeeld zijn of haar eigen provider. Iedere provider wordt door minimaal 75 leden beoordeeld. Alle mobiele providers in Nederland worden getest, namelijk KPN, T-Mobile, Vodafone, Tele2, Simyo, Telfort, Ben, Youfone, Hollandsnieuwe, Simpel, Robin Mobile en Ziggo Mobiel.

Criteria voor beste sim only provider

Maar wanneer word je eigenlijk uitgeroepen tot de beste sim only provider? Hierop maak je voornamelijk kans wanneer je hoog scoort op de criteria: kwaliteit bellen en sms’en, kwaliteit mobiel internet, klantenservice, prijs-kwaliteitsverhouding, aantal administratieve problemen en het aantal storingen. Wanneer je als provider gemiddeld gezien het beste scoort op deze criteria, kan de provider zich met trots de beste mobiele provider van Nederland noemen.

Simyo Sim only krijgt een 8,1

Simyologo

De Simyo Sim only abonnementen zijn niet voor niets erg populair momenteel. Simyo eindigt namelijk bovenaan met een gemiddeld cijfer van een 8,1. Geen enkele provider komt gemiddeld ook boven de 8,0. Alleen Youfone komt in de buurt met een 7,9. KPN volgt op korte afstand met een 7,8. Dit laatst komt vooral door de prijzen van de KPN Sim only abonnementen vrij hoog liggen, waardoor de prijs- kwaliteitsverhouding iets minder wordt.

Simyo te sterk op veel gebieden

Vooral op het gebied van kwaliteit van bellen, sms’en en mobiel internet scoort Simyo hoog. Ook zijn ze erg tevreden over de prijs-kwaliteitsverhouding en de klantenservice van de provider. De minst scorende providers zijn momenteel Ben en Hollandsnieuwe. Dit heeft vooral te maken met enkele vernieuwingen die de providers dit jaar doorvoerden, dit heeft geleid tot mindere resultaten.

Vergelijk altijd, voor de beste prijs

Het volledige overzicht van alle providers met de bijbehorende cijfers en beoordelingen kun je terugvinden op de website Sim Only Vergelijken. Op deze website is het in tegenstelling tot andere websites mogelijk om niet alleen op prijs, maar ook uitgebreid op kwaliteit te vergelijken. Ga je toch liever voor een mobiel abonnement met toestel? Dan kun je op onze homepage van Mobieletel.nl de abonnementen van de meest populaire toestellen direct met elkaar vergelijken. Zo vind je eenvoudig het telefoon abonnement die bij je past, wanneer je besluit niét te kiezen voor een sim only abonnement.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *