Mobiel bellen en internet binnen EU goedkoper

Om mobiel bellen en mobiel internetten weer aantrekkelijk te maken in het buitenland, gaan de tarieven binnen de EU omlaag. Goed nieuws dus voor als je in het buitenland bent en je wil toch je mobiel gewoon blijven gebruiken. We hebben de nieuwe tarieven op een rijtje gezet in vergelijking met elkaar. Als deze daling doorzet, hoef je je bijvoorbeeld niet meer zorgen te maken over het al dan niet uitzetten van dataverbruik (internet) wanneer je de grens passeert.

Mobiele tarieven in de EU

Het volgende schema geeft de maximale tarieven weer van 2012 tot en met 2014.

1 juli 2012 1 juli 2013 1 juli 2014
Bellen €0,35 €0,29 €0,23
Gebeld worden €0,10 €0,08 €0,06
SMS versturen €0,11 €0,10 €0,07
Internet €0,83 €0,54 €0,24

Als we kijken naar internet is het in 3 jaar tijd al bijna vier keer zo weinig als het tarief vanaf 1 juli 2012 tot 1 julie 2013. Dit is de grootste daler in de lijst, wat ook wel logisch is: Eerst was internet niet populair maar door de zeer snelle ontwikkeling moeten de prijzen zich wel aanpassen aan de markt: Extreem veel mensen gebruiken steeds vaker internet op hun smartphone. Naast internet zien we ook dat standaard bellen en SMS’en steeds goedkoper wordt.

Het geldt alleen voor de EU *, dus dat wil zeggen dat als je naar een ander land gaat binnen de EU, je deze tarieven krijgt. En het zijn natuurlijk ook maximale tarieven, dus ze kunnen per land of provider lager uitvallen. Voor internet geldt trouwens ook een maximumverbruik: Tot €60 kun je internetten. Je kan dit uiteraard ook veranderen of uitzetten, maar dit bedrag is wel de standaard.

* De EU bestaat uit de volgende landen: België, Bulgarije, Cyprus, Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Frankrijk, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Malta, Nederland, Oostenrijk, Polen, Portugal, Roemenië, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië, Verenigd Koninkrijk en Zweden.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *