Gemiddeld bijna 4 jaar dezelfde mobiel

Wist u dat Nederlanders bijna vier jaar lang hetzelfde mobiele toestel behouden? Dit is uitgezocht door het bedrijf Simyo, en zodoende zijn ze aan deze opmerkelijke statistiek gekomen. Dit komt omdat de meeste Nederlanders het niet zo belangrijk vinden om elke keer met het nieuwste mobieltje rond te lopen. Ik moet toegeven dat, hoewel ik een redacteur ben van deze blog die soms juist gaat over de nieuwste telefoons, ik mezelf hierin ook herken.

Deze meneer is al 25 gehecht aan dezelfde mobiel. Zijn outfit is er zelfs op afgestemd!

Deze meneer is al 25 jaar gehecht aan dezelfde mobiel. Zijn outfit is er zelfs op afgestemd.

Wat de mensen uit het onderzoek ook zeggen, is dat ze het liefst zelfs langer hetzelfde toestel zouden willen gebruiken: Gemiddeld namelijk 5,6 jaar. Deze uitkomsten zijn echter nogal apart, omdat het niet synchroon loopt met de trends op de mobiele telefonie markt. Volgens connexie.nl heeft dit te maken omdat het waarschijnlijk een ietwat gekleurd onderzoek is: Simyo is een sim only aanbieder en zou hiermee de aandacht willen vestigen op het gebruiken van sim only abonnementen.

Concluderend kunnen we wel stellen dat het onderzoek gekleurd kan zijn, maar het natuurlijk niet zeker weten. Ik herken mijzelf in ieder geval wel in de cijfers van hun. Maar als ik kijk naar mijn omgeving, dan heeft de absolute meerderheid bij lange na niet hetzelfde toestel voor 4 jaar lang. Een onderzoek waar je niets aan hebt dus? Wie zal het zeggen, het zal in ieder geval niet de eerste en ook niet de laatste zijn!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *