iPhone 5C nog steeds topklassetoestel?

De vraag naar middenklassetelefoons neemt toe. Nieuwswebsite Nu.nl meldde in juli nog dat toestellen van maximaal 500 euro in Nederland steeds populairder worden. Vooral smartphones met een prijs van 300 tot 500 euro zijn sterk in trek bij een steeds groter wordende groep consumenten.

Bron afbeelding: nu.nl (18 juli 2013)

Bron afbeelding: nu.nl (18 juli 2013)

Android toppers

Vooral mobiele telefoons met besturingssysteem Android doen het steeds beter. Het marktaandeel van Googles mobiele besturingssysteem neemt in razend tempo toe, zo ook het aantal toestellen dat met Android draait. Middenklassetoppers zijn op dit moment onder andere de Galaxy S3 van Samsung, de HTC Sense en in toenemende mate de toestellen van het Chinese Huawei. Ze varieren in prijs van zo’n 250 tot 400 euro en voorzien in vrijwel alle wensen en eisen van de gemiddelde consument.

iPhone 5C geen middenklasser

Toch lijkt Apple zich niet bedreigd te voelen. Vorige week lanceerde het merk de iPhone 5C als “goedkopere variant” op de iPhone 5. Echter werd toen ook duidelijk dat het toestel absoluut geen middenklasser is, zoals aanvankelijk werd gedacht. De smartphone kost zo’n € 100,00 minder dan de iPhone 5S, en is daarmee nog steeds een topklasser binnen de smartphonemarkt. Niet opmerkelijk, vinden we, want Apple is er voor mensen die wat minder op prijs letten, en wat meer op design.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *