Al een miljard smartphones wereldwijd in gebruik

De cijfers van de populariteit van smartphones wereldwijd heeft een mijpaal bereikt: Er zijn er nu 1 miljard! En dit aantal zal alleen maar groeien als we de trends van vandaag de dag bekijken. Want ondanks dat sommigen teruggaan naar een ‘normale’ mobiele telefoon omdat ze hun buik vol hebben van het constante online zijn, groeien smartphones nog steeds qua populairiteit. En dat blijft nog wel even zo. Er wordt zelfs verwacht dat de 2 miljard over drie jaar al wordt bereikt! Ondanks dat het cijfer van een miljard maar liefst 16 jaar heeft geduurd. Dit komt doordat smartphones er toen al waren maar nooit optimaal konden worden gebruikt door een gebrek aan snelle verbindingen en goede besturingssystemen. Deze zijn pas de laatste jaren gekomen.

Smartphone versus de ouderwetse GSM

Zal de smartphone ooit de conventionele GSM helemaal laten verdwijnen?

Maar hoeveel procent van alle mobiele telefoons in de wereld zijn deze miljard smartphones? Gezien onze eerdere berichtgeving over het totale aantal GSM’s in de wereld is dit ongeveer 15%. Want het aantal mobiele telefoons is al meer dan 6 miljard. Als we nu de verwachtingen voor beide statistieken voor 2015 naast elkaar leggen, zien we dat het totale aantal mobieltjes dan op 7 ├á 8 miljard zit, en het aantal smartphones daarvan is dan 2 miljard. Dan ligt het percentage smartphones in de wereld dus al op ruim 25%! Aan deze prognoses is dus goed te zien dat de slimme varianten van GSM toestellen nog lang niet in populariteit inleveren.

Over populariteit gesproken, wat is het merk die de meeste smartphones in de wereld heeft geslingerd die zijn blijven plakken aan consumenten? Hoewel er geen exacte cijfers zijn, is Samsung de duidelijke koploper. Daarna volgen Apple en Nokia, en hierna HTC en Sony. En dit strookt wel met hoe de verkoop van GSM’s begin dit jaar eruit zag, hier ziet de indeling van de toppers er vrijwel hetzelfde uit.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *