Prepaid sim only soms de beste optie

In een interessante blogpost op Eensim.nl over prepaid sim only’s werden de voor- en nadelen van prepaid ten opzichte van een abonnement bekeken. Interessant is dat in tegenstelling tot een jaar geleden veel providers nu zogenaamde ‘maandcontracten’ aanbieden. Dit betekent dat je niet meteen een jaar aan een abonnement vastzit, maar dat je elke maand weer op kunt zeggen. Dit geeft een stuk meer flexibiliteit en als dat de hoofdreden was om voor prepaid te gaan dan heb je daar dus een mooi alternatief aan. Zeker als je ziet dat de tarieven voor een maandabonnement meer dan twee keer zo goedkoop zijn (verbaasde mij toch wel!).

 
mobieletel_prepaidToch worden er nog een paar goede redenen genoemd om voor een prepaid sim only te kiezen (sim only betekent dat je alleen een simkaart koopt, dus geen toestel erbij). Een belangrijk verschil met een contract is dat iedereen direct een prepaid kaart kan kopen. Stel je hebt vrienden over die een weekend in Nederland logeren, dan kun je heel makkelijk een prepaid kaart kopen waarmee ze kunnen bellen. De simkaart kun je daarna ook weer voor de volgende gasten gebruiken, alleen het beltegoed even opwaarderen en er kan weer gebeld worden. Met een contract lukt dat toch niet (ook niet met een maandcontract). Verder kom je met prepaid nooit voor onverwachtte kosten te staan, het woord zegt het al: je betaalt vantevoren en je kunt niet over dat bedrag heen (kan natuurlijk ook weer een nadeel zijn als je iemand wilt bellen en je beltegoed is op.. nou ja, zo heeft elk voordeel zijn nadeel ;). Zoiets kan zeker handig zijn voor kinderen, maar misschien ook wel voor jezelf. Ten derde blijft prepaid beltegoed langer houdbaar. Bij een abonnement is het (nu nog?) zo dat je overgebleven minuten etc elke maand weer vervallen, bij prepaid blijft je beltegoed gewoon op je kaart staan.

 
Als je twijfelt tussen prepaid en een abonnement is het handig om over de drie punten die hierboven genoemd staan na te denken, mij heeft het in ieder geval geholpen bij mijn keuze (een abonnement).

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *