iPhone 5C: een korte recensie

De kleurrijke iPhone 5C is door Apple geïntroduceerd als middenklasse toestel. Voor een los toestel betaald men nog een behoorlijke prijs, de iPhone 5C met 8GB opslagcapaciteit komt vanaf €549. Sinds september 2013 is het toestel verkrijgbaar in de VS, Frankrijk, Duitsland en nog een aantal grote landen. Sinds 25 oktober 2013 is deze ook in Nederland te verkrijgen.

iphone_5c_kleurenDesign en afmetingen

Het grootste verschil is echter dat de iPhone 5C beschikt over een plastic frame, de iPhone 5 heeft een aluminium frame. Het toestel heeft afmetingen van 134 x 59 x 9 mm en een gewicht van 132 gram. Apple heeft ervoor gekozen het toestel in wel vijf kleuren uit te brengen, namelijk geel, wit, roze, blauw en groen. Het beeldscherm is een 4-inch Retina IPS kleurenscherm met een resolutie van 1136 x 640 pixels. In helder zonlicht is dit scherm meestal no goed af te lezen.

Camera

Ook aan de camera van de iPhone 5C lijkt ten opzichte van de iPhone 5 niets veranderd. Voor de iPhone 5C wordt weer gebruik gemaakt van de 8-megapixel sensor met backside illumination. Deze sensor wordt met een f/2.4-lens afgedekt welke uit vijf lenselementen is opgebouwd. Naast de camera aan de achterzijde beschikt het toestel ook over een camera aan de voorzijde waarmee bijvoorbeeld videogesprekken kunnen worden gehouden. Deze camera heeft een resolutie van 1,2 megapixel.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *