Meer GSM toestellen dan mensen in de wereld

Ja, u leest het goed: Het aantal mobiele telefoons haalt het bevolkingsaantal van de wereld in – er zijn op dit moment al meer dan 6 miljard GSM’s in de wereld. Als deze groei zo doorgaat is het binnen 3 jaar officieel en zijn er wereldwijd meer toestellen dan mensen.

Wereldwijd GSM gebruik

Het GSM gebruik in de wereld in kaart gebracht.

Volgens een onderzoek die op de website van de World Bank Group is te downloaden in PDF formaat, is dit het geval. Ook komt er uit het onderzoek naar voren dat de landen met het hoogste percentage GSM gebruik derdewereld landen zijn. Dit komt voornamelijk omdat veel mensen nooit een vaste telefoonlijn hebben gehad hier, maar wel mobiele telefoon masten hebben gekregen. Hierdoor is het voor deze mensen vanzelfsprekend om dan een mobieltje aan te schaffen, zodat ze bereikbaar zijn ondanks het gemis van een vast telefoonnetwerk.

Samen met het rapport is er ook een zogenaamde infograph gemaakt met alle speerpunten van de gegevens van dit onderzoek. Door op deze infograph (hier links) te klikken kunt u hem op groot formaat bekijken. Nog wat opvallende punten:

– De snelheid waarmee GSM gebruik groeit is nog nooit eerder vertoond in de technologische historie
– 75% van de wereld heeft toegang tot een mobiele telefoon
– IndonesiĆ« staat op nummer 1 met 96% van de bevolking die SMSjes verstuurd. Dit zijn bijna alle inwoners!

Naar verwachting gaat in 2015 het wereldwijde aantal naar 7 tot 8 miljard.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *