Budget telefoons worden steeds populairder

Met de overdaad aan gigantische schermen en duizelingwekkende prestaties lijken juist de simpele budget GSM toestellen terrein terug te veroveren. Het is nog niet het geval dat het marktaandeel van dit soort telefoons opeens weer heel groot is geworden, maar toch is er een ontwikkeling gaande waarin de smartphone door sommigen wordt ingeruild voor een basismodelletje.

De Nokia Asha 300

Nokia heeft nu ook een budget model, de Asha 300

De reden hiervoor is dat steeds meer mensen constant bezig zijn met hun smartphone, zelfs onbewust. Het is een soort van automatisme geworden om om de minuut de telefoon te checken voor een whats-appje, facebook updates te lezen of te plaatsen, of andere (zeg nou zelf) totaal onbelangrijke overbodige dingen.

De markt speelt hier al een beetje op in: We zien veel telefoonmakers opeens kruisingen maken van smartphones en normale GSM’s – de zogenaamde budget smartphone. Voor diegenen die niet alle functionaliteit willen opgeven maar wel een simpelere telefoon willen is dit de ideale oplossing. We zagen dat HTC hier al op inspeelde, en nu is Nokia ook van de partij die onlangs de Nokia Asha 300 heeft gelanceerd. Volgens Nokia is dit de ideale kruising tussen een smartphone en een ‘normaal’ toestelletje.

Voor mensen die echt helemaal geen andere functies willen en terug willen naar de rust van een GSM zonder internet, blijft er natuurlijk zat keuze – elke webshop die wij op onze website hebben staan verkoopt ook deze basismodellen. Naast de rust is een ander voordeel dat ze lekker goedkoop zijn. Ook niet geheel onbelangrijk in deze tijden van crisis!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *